Curiozitati despre yoga: ce este de fapt

Cei mai multi oameni au o reticienta cand vine vorba despre yoga, asa cum si eu am facut la randul meu inainte sa stiu cu adevarat despre ce e vorba. Acest articol este un entry-point in ceea ce priveste aceasta practica in care voi descrie cateva dintre cele cateva mituri pe care le-ati auzit de-a lungul vietii.

Yoga nu este in niciun caz o practica oculta sau pacatoasa asa cum am crezut si eu o mare bucata de timp. Analizand putin am inteles de ce oamenii au retinere vizavi de yoga, dar pana la urma si cei care critica isi pun intrebarea: ce este yoga? 

Ce este de fapt yoga?

Conform Hufftingonpost yoga descrie o serie de cluburi de sanatate avand ca scop practicarea exercitiilor fizice. O mare parte din membri clubului nu sunt de acord cu aceasta parere sustinand ca yoga nu este despre exercitii fizice ci mai degraba o activitate filosofica, o traditie. Dar cu toate acestea, yoga a aparut curand ca o activitate fizica si emotionala ce are rolul de a te face sa te simti elimberat de stres si de a crea o mai buna relatie cu tine insuti. Exista diverse forme de yoga, cea mai traditionala fiind Hatha o practica ce implica folosirea posturilor pentru transformare atat fizica cat si psihica. In zilele noastre au aparut si altele mult mai solicitante in functie de clubul din care practicantii fac parte.

In lumea moderna nu exista absurditati: nu se interzice consumul de carne, alcool sau fumatul daca asta iti doresti. Este similar cu practicarea sportului la sala de fitness, de aici aparand si legatura yoga-fitness. O mare parte din atleti au inceput practicarea de yoga pentru cresterea nivelului de elasticitate si pentru a-si gasi motivatie.

Yoga doar pentru femei

Unul dintre cele mai mari mituri referitoare la yoga este acela ca multi considera ca doar femeile il practica. Desigur, acest mit a plecat de la faptul ca o mare parte este reprezentata de femei, dar nimeni nu a considerat acest sport dedicat exclusiv sexului frumos.

Yoga este pentru cei slabi cu flexibilitate

Total gresit. Yoga este atat pentru cei slabi cat si pentru cei grasi. Ca sa fiu mai concis, prin yoga se poate slabi! Si chiar daca nu esti flexibil, asta se poate dobandi in timp ajutandu-te pe tine insuti. Asa cum orice sport te va ajuta sa ai o batranete cat mai sanatoasa si yoga o face. Exista multe moduri in care se poate executa aceasta practica incepand de la exercitii lente pana la exercitii solicitante ce te vor face sa arzi calorii, intari masa musculara si intari structura osoasa.

Yoga – religie

Cel mai dezastruos mit face referire la parerea unora ce isi inchipuie yoga ca fiind o religie. Total neadevarat. Yoga nu este nici pe departe o religie: nu dicteaza si nu judeca.

Este adevarat ca se leaga de ideea spiritualitatii, dar este mai mult vorba despre intoarcerea catre noi insine si despre descoperirea propriei spiritualitati.

Se spune ca daca practicam yoga corespunzator ne putem indeplini tot ce ne-am propus pentru ca te determina sa fii mai concetrat si mai constient de lucrurile frumoase ce ne inconjoara.

Tragand linie, este yoga un sport? As putea spune intr-un fel, da, dar intr-altul nu. Yoga nu tine locul unui sport de performanta. Yoga nu iti va dezvolta masa musculara cum face fitnessul, dar poate sprijini foarte bine aceste activitati.

Scrie un comentariu

Adresa nu va fi publicata.

*