Scurt ghid pentru femei incepatoare

   Primul contact cu sala

Desi fitnessul poate fi foarte intimidant la inceput, mai ales pentru femeile care iau contact cu acest sport fara ajutorul unui trainer, nu trebuie sa disperati sau sa va lasati pagubasi. Marea majoritatea a celor care intra in sala ajung sa se simta imediat coplesiti de varietatea de exercitii/ aparate si lipsa de orientare legat de ce trebuie sa faca. In mare parte din cazuri ajung sa stea 1-2 ore in sala fara nici un pic de productivitate, iar banda pare sa fie raspunsul pentru orice intrebare ar avea incepatorul/incepatoarea, fara sa conteze ce doreste sa obtina, mai putine kg sau mai multe

the-female-training-bible-1

   Antrenamentul cu greutati

Multe femei isi fac griji in privinta antrenamentului cu greutati si efetele care ar putea sa-l aiba asupra corpului. Intr-un mod inexplicabil se gandesc ca 2 antrenamente ar poate sa le transofrme in “Hulk” varianta feminina si ajung sa piarda timpul in sala in ideea ca asa isi pot pastra look-ul feminin. Adevarul este ca ele nu au suportul hormonal din partea organismului pentru a acumula cantitati imense de musculatura, hormonul responsabil cu acest lucru fiind testosteronul.

Femeile poseda o fractiune din cantitatea de testosteron pe care o au barbatii, iar aspectul masculin de care foarte multe sunt ingrijorate se obtine dupa foarte multi ani de antrenamente intense si dedicatie.Atata timp cat obiectivul tau nu este de a deveni urmatoarea figura dominanta din sportul asta nu ai de ce sa-ti faci griji de aspectul mascultin plin de vene, musculatura definita sau altele lucuri de genu.

   Avantajele unui corp musculos

antrenament cu greutati femei

Un singur lucru este totusi adevarat! Antrenamentul cu greutati va produce musculatura, acesta fiind un lucru bun pentru ca cu cat vei avea mai multa musculatura cu atat corpul tau va arde mai mule calorii, cu cat arzi mai multe calorii cu atat vei pierde mai multa grasime corporala.

Cresterea musculaturii va crea numai avantaje, in afara de cele alimentare, va da o forma bratelor, umerilor, corpul va capata proportii mai armonioase iar rezulatul final va fi pe masura asteptarilor. TOTUL poate fi controlat, chiar si aspectul masculin de care se tem toate femeile poate fi controlat, nu spune nimeni ca atunci cand ajungi sa retii mai multa musculatura decat iti doresti nu se poate remedia si vei arata (bine) pentru totdeauna, schimbarea se produce cu timpul iar oglinda avem cu totii pentru a ne vedea progresul. Pentru a evita t
impul pierdut in sala si lipsa de rezultate recomandarea este de a lua contact cu un personal trainer.

In concluzie nu va feriti de greutati, nu va feriti de progres si schimbare!!

Scrie un comentariu

Adresa nu va fi publicata.

*