Femei si sala? Iata beneficiile

Femei sala

Femeile care practica culturismul dobandind astfel un trup robust si infiorator nu sunt tocmai apreciate de oamenii obisnuiti, deseori nici macar de barbatii care practica acelasi sport. Insa trebuie sa ai in vedere ca a merge la sala nu este echivalent cu acel trup „de speriat”. Datorita nivelului scazut de testosteron pe care il au femeile, acestea nu pot depune masa musculara decat in cantitati mici, astfel ca nu poti ajunge la un brat asemeni unui barbat decat injectand steroizi. In acest articol vom discuta strict despre femeile carora le place fitnessul si antrenamentul cu greutati slabe, care vor sa dobandeasca un fizic de invidiat. Deci tine minte ca trupul nu ti se va deforma practicand sport natural. In continuare vom dezbate avantajele mersului la sala si lucrarea exercitiilor cu greutati.

Beneficiile mersului la sala

 • Dezvoltarea fortei
  Unul dintre cele mai importante beneficii ale practicarii acestui sport este dezvoltarea musculaturii si implicit a fortei. O femeie mai puternica va fi mult mai rezistenta la accidentari. Conform unor studii efectuate in SUA, femeile care lucreaza exercitii fizice la sala isi cresc forta cu 30-35%.Fete la sala
 • Slabire eficienta
  Tot mai multe femei se confrunta cu aceasta problema in ziua de azi: surplusul de grasime. Multe dintre fete apeleaza la dietele „minune” prin intermediul carora pierzi foarte multa masa musculara si putina grasime. Astfel apare celulita, vergeturi si tot soiul de simptome negative. In medie, 3 antrenamente la sala pe saptamana timp de 2-3 luni te ajuta sa slabesti 2kg de grasime si sa adaugi 1kg de masa musculara.
 • Reduce riscul de aparitie a osteoporozei
  Antrenamentele regulate si  dieta echilibrata reduc riscul de aparitie a osteoporoez drastic.
 • O inima mai buna
  Orice sport practicat regulat ajuta si inima datorita reducerii nivelului de LDL (colesterolul rau) si cresterii nivelului de HDL (colesterolul benefic). Totodata se reduce si tensiunea arteriala si riscul de diabet zaharat.

Acestea ar fi cele mai importante beneficii ale practicarii acestui sport. Ar mai fi multe de spus, cum ca un trup cu forme bine reliefate ne va ridica moralul si increderea in sine, dar despre ele vom discuta intr-un alt articol. Daca te-ai hotarat sa iti faci abonament la sala insa nu cunosti niste exercitii bune incearca-le pe acestea.

3 Comments on Femei si sala? Iata beneficiile

 1. Buna ziua!
  Sunt incepatoare si as vrea sa depun masa musculara,insa am probleme cu alcatuirea programului si nici nu dispun de un trainer. Ce as putea face?

Scrie un comentariu

Adresa nu va fi publicata.

*