Reteta shake proteic

In articolul anterior am discutat despre cat de importante sunt proteinele pentru organismul nostru, concluzionand cu faptul ca nu sunt daunatoare (asa cum probabil ati auzit de la diversi „profesionisti”) decat in cazuri exceptionale si anume cand consumul de proteine este exagerat. In acest articol va voi oferi o reteta simpla pentru prepararea unui shake proteic calitativ care o sa contribuie atat la cresterea masei musculare, cat si la mentinerea unui procent de grasime mic. Practic, urmatorul shake o sa-ti alimenteze organismul corespunzator fara a avea vre-un efect negativ asupra stratului adipos. Prin urmare, un shake proteic va ajuta la scaderea procentajului de grasime din corp si la marirea musculaturii, daca acesta este utilizat frecvent. Nu uita ca cea mai importanta pentru o silueta deosebita este alimentatia, urmata de exercitiile fizice, odihna samd. Aici puteti invata mai multe despre definire.

Shake proteic: ingrediente

Proteine1. Concentrat proteic din zer

Pentru acest shake vom avea nevoie de o masura de concentrat proteic din zer (50g).  Poti achizitiona o „proteina” buna de la magazinele de specialitate la preturi cuprinse intre 150-400 de lei o galeata de 2.5 kg care iti va ajunge destul (50 serviri). Personal recomand produsele Whey de la Universal sau de la Nutrend care s-au dovedit a fi cele mai calitative de pe piata in urma mai multor teste.

Concentratul proteic va fi benefic organismului din mai multe puncte de vedere, ajutand la cresterea masei musculare, reducerea grasimii, cresterea nivelului de energie, dar si pentru acelerarea metabolismului conform unor studii realizate de American Journal of Clinical Nutrition.

 2.  Lapte

lapteSe presupune ca shake-ul proteic descris nu se va consuma imediat dupa antrenament si de aceea vom adauga 150ml de lapte (in functie de preferinte, puteti adauga mai mult sau mai putin). Consumandu-l cu lapte proteina va fi absorbita mai lent, oferind organismului treptat nutrientii de care are nevoie. Daca doriti sa beti shake-ul post-antrenament indicat va fi sa puneti apa plata pentru o absorbtie rapida.

3. Mar intregmar

Merele au si ele o importanta mare in dieta unui culturist pentru ca accelereaza arderea grasimilor continand acid ursoic si o cantitate mare de pectina, fibra solubila ce diminueaza nivelul de colesterol LDL.

Vom folosi un singur mar, necuratat.

4. Unt de arahide

unt_arahide

Trebuie sa stii ca untul de arahide contine grasimi nesaturate, adica benefice organismului uman. Contine vitamina E, proteine (o singura lingura are aproximativ 3 grame de proteine) si ajuta la scaderea riscului de aparitie a bolilor cardiovasculare.

Tot continutul se amesteca intr-un blender.

 

 

Pe scurt

  • o cupa de concentrat proteic
  • 150ml lapte
  • un mar necuratat
  • o lingura de unt de arahide

Continut nutritiv

Calorii: 443
Proteine: 32.5g
Carbohidrati: 45.5g
Grasimi: 16.2g

Daca nu dispuneti momentan de concentrat proteic, puteti incerca aceasta reteta 100% homemade care va da rezultate similare.

2 Comments on Reteta shake proteic

  1. Thanks for sending me the felt sapmles, I love your embellishments they look great, the best/worst thing about Etsy is you end up buying things everytime you sell something its so full of cute stuff!

  2. Salut, m am apucat de sala de 3 luni si nu am luat proteine si vreau stiu daca acest shake te ajuta sa iei in greutate?

Scrie un comentariu

Adresa nu va fi publicata.

*