Importanta mesei dupa antrenament

Importanta mesei

Imi aduc aminte cand terminam antrenamentul la sala de box si veneam acasa cu gandul doar la mancare. Consumam cate 2 portii din amandoua felurile. Doua portii de ciorba, iar la felul doi nu mai zic ca nu ma mai opream. Este important sa stiti ca masa dupa antrenament este foarte importanta si chiar si dusul, pentru ca te racoreste si un somn bun face diferenta.

Un factor important daca doresti sa cresti in masa musculara, il reprezinta consumul de proteine si carbohidrati. Proteinele din mancare sunt cele mai importante, pentru ca va asigura o crestere treptata, naturala a masei musculare.

Zaharul este un aliment care te ajuta in timpul antrenamenului. Sub forma de glicogen in muschi, aceasta trebuie refacut, pentru ca proteinele sa detina o cantitate suficienta in refacerea muschilor deteriorati. El trebuie sa ii ofere corpului nutrientii necesari, pentru o buna dezvoltare.

Atunci cand rezervele de glicogen se epuizeaza, corpul se foloseste de proteine, prezente sub forma de aminoacizi cu lanturi ramificate. Aceste proteine provin din din mancare, ca o sursa alternativa de energie. De cele mai multe ori, rezervele de glicogen se epuizeaza in timpul antrenamentelor.

ProteinsCartizolul este un hormon de stres care are scopul de a elibera aminoazicii prin descompunerea proteinelor. Nivelul ridicat al insulinei ce rezulta in urma mesei dupa antrenament este bogata in carbohidrati si pot suprima nivelurile hormonului cartizolului si poate anihila si efectele acestuia (o parte din ele).

Se recomanda un consum de aproximativ 25% din doza zilnica de carbohidrati dupa un antrenament normal. Asadar, o persoana de 80 de kg, trebuie sa manance 150g de mancare la masa dupa antrenament, pentru a consuma 500 de grame de carbohidrati zilnic.

O persoana care mananca 200 de grame de proteine zilnic, pentru a functiona conform planului, trebuie sa consume o cantitate de aproximativ 30 de grame in timpul a 6 mese, unde sa adauge 10 grame de proteina dupa un antrenament.

O sursa ideala de proteine care trebuie consumata dupa antrenament il reprezinta consumul de proteine din zer, care au o concentratie ridicata de aminoacizi cu lanturi ramificate.

Daca doresti sa afli mai multe despre alimentatie, citeste articolul „Program de nutritie” si tot continutul din categoria site-ului „Nutritie si dieta„.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Alimente pentru cresterea musculara | Exercitii pentru sala de forta

Scrie un comentariu

Adresa nu va fi publicata.

*