Elimina stresul dietei: reteta IIFYM

Pentru inceput vom elucida putin misterul titlului. Dieta „If It Fits Your Macros” (IIFYM), in traducere „daca se potriveste nutrientilor tai”, a fost creata cu scopul de a elimina stresul dietei si a respectarii anumitor alimente. Mai exact, IIFYM poate fi folosita de aceia cu un regim constant de exercitii sau chiar si de catre persoanele sedentare, adica care nu fac sport regulat.

Efectiv, dieta consta in faptul ca poti manca orice  atat timp cat alimentele consumate se potrivesc nutrientilor tai si necesarului de calorii. Prin nutrienti ne referim de fapt la macronutrienti din care fac parte: proteinele, carbohidrati si grasimi. Pentru a putea intelege mai bine conceptul acestei diete, vom exemplifica intr-un mod concret.

Sa presupunem ca  pentru ultima masa a zilei avem de consumat 400 de calorii, iar nutrientii sunt aproximativ: 75g carbohidrati, 7g proteine si 10g grasimi. Atat timp cat nutrientii se potrivesc cu alimentul ales, pot decide sa consum orez, ciocolata, sau chiar si chipsuri. In mod evident, cantitatile difera de la aliment la aliment. Echivalentul a 400 de calorii se pot gasi in 100 de grame de ciocolata sau in 300-400 grame de cartofi dulci la cuptor, ce cu siguranta dau un sentiment de satietate mult mai mare decat ciocolata.

Ideea aceastui concept permite „rasfatarea” cu anumite alimente nu tocmai uzuale in dieta unui culturist, fara urmari negative cat timp totul se face controlat.

Scrie un comentariu

Adresa nu va fi publicata.

*