Aminoacizii si influenta lor

Amino BCAA

S-a ajuns la concluzia ca administrarea celor 9 aminoacizi esentiali (izoleucina, leucina si valina, sunt 3 dintre cele enumerate), cunoscuti ca si aminoacizi cu lanturi ramificate, inainte de antrenament, reduce distrugerea fibrelor musculare si ajuta la cresterea in sinteza proteica. De asemenea sprijina sistemul imunitar la recuperarea lui.

Administrarea acestor aminoacizi pot sa nu influenteze in mod direct volumul de lucru la sala, dar are o  influenta asupra metabolismului muscular. Cu cat exercitiul fizic este facut mai regulat, cu atat se mareste si nevoia de aminoacizi cu lanturi ramificate. Aici putem vorbi de toate tipurile de aminoacizi, pentru ca spre deosebire de majoritatea dintre ele, sunt modificate odata ce ajung in ficat si astfel fluxul sanguin este solicitat. Cu cat se fac exercitii mai regulate si mai multe, cu atat creste cererea lor pentru celulele musculare si alte tesuturi active.

Ca si un exemplu, adminstrarea BCAA cu aproximativ 15 minute inainte de antrenamentul la sala, creste volumul antrenamentului pana cand atinge pragul acidului lactic cu 13%, dupa doar o saptamana de administrarea acestor aminoacizi cu lanturi ramificate. Va recomand suplimentul BCCA inainte de un antrenament cu genoflexiuni, pentru ca, conforum unui studiu, datorita folosirii acestui supliment, intarzie aparitia durerilor musculare dupa antrenament. Aici vorbim de cele mai multe ori despre celebra febra in zona muschilor.

LamaieMetoda clasica este administrarea unei lamai cu zahar, metoda ce functioneaza de ceva timp si o recomand cu placere celor care vor sa creasca in masa musculara intr-un mod natural. De asemenea reduce aparitia oboselii dupa antrenament.

Pe langa activitatea musculara, aminoacizii cu lanturi ramificate regularizeaza si arderea grasimilor. Aminoacizii cu lanturi ramificate reduc oboseala mentala in timpul exercitiului, iar dupa numeroase studii s-a constatat ca joaca un rol foarte important in randul persoanelor care practica un sport precum culturismul.

Ca si recomandare, administrarea a 6-10 grame de aminoacizi inainte de antrenament este cea mai indicata, cu un procent de leucina de aproximativ 40-50%. Procentul celorlalti doi aminoacizi trebuie sa fie egale.

Ca sfat personal, este bine sa mariti cantitatea de vitamina B6,  administrata alaturi de suplimentul BCAA.

Scrie un comentariu

Adresa nu va fi publicata.

*