Alimente pentru cresterea musculara

Despre nutritie am tot vorbit pe aici, insa nu am stabilit anumite alimente care pot ajuta cresterea masei musculare. Alimentatia fiind esentiala in viata unui culturist, trebuie sa ai in vedere absolut tot ce mananci, dieta ta fiind orientata pe proteine si carbohidrati sanatosi. Asigura-ti o masa sanatoasa, intainte de a folosi anumite suplimente alimentare, care sunt suplimente si nu inlocuitoare alimentare.  Nu uita de masa de dupa antrenament care trebuie sa fie cea mai bogata in proteine si carbo. Toate alimentele pe care le descriem mai jos sunt recomandate a fi cat mai „eco”, nesupuse procesarilor.

Ouale

Un articol detaliat despre oua am scris in urma cu ceva timp,  dar pe scurt, trebuie sa stii ca un singur ou contine aproximativ 6 grame de proteina, 0.6 g carbohidrati buni si doar 77kcal.

Carnea de vita

Carnea de vita contine aproximativ 15grame de proteine la 100g (carnea slaba avand mai multa cantitate de proteina). Este bogata in grasimi nesaturate si vitamina A si E.

Carnea de curcan

Curcanul nu pare a fi recomandat de multi nutritionisti, insa trebuie sa stii ca ea contine 11 vitamine si minerale esentiale care ajuta in prevenirea diverselor forme de cancer. Si carnea de curcan contine o cantitate buna de proteine.

Carnea de pui

Este la indemana oricui, deloc scumpa avand in vedere ca la 100 de grame de carne de pui se obtin 30 g de proteina. Cel mai mult se recomanda consumul de piept de pui deoarece este cel mai sarac in grasimi.

Lactate

Dupa cum stiti, laptele/produsele obtinute din lapte sunt o sursa benefica de proteine. Consumate impreuna cu fructe cu cat mai putin zahar nivelul de insulina creste, ajutand de altfel si la scaderea timpului de recuperare musculara. Acidul linoleic din iaurt este o substanta care reduce grasimile din organism.

Spanacul

Se pare ca legenda lui Popeye este cat se poate de reala, spanacul chiar ajuta in dezvoltarea musculaturii. In anul 2008 s-a realizat un experiment care a confirmat faptul ca spanacul creste cu 20% cresterea muschilor, in conditiile unui consum destul de mare de spanac.

Somonul

Acizii grasi Omega-3 extrasi din somon reduc efectele febrei musculare ajutand astfel la recuperare. Cu ajutorul acizilor Omega-3 se creeaza noi locuri pentru stocarea proteinei in organism. De altfel Omega-3 reduc riscul de aparitie a bolilor de inima.

Scrie un comentariu

Adresa nu va fi publicata.

*