Jogging pe frig: cum alergam iarna

Jogging pe frig- cum alerg

Odata cu venirea frigului, organismul uman este mai solicitat pentru astfel de actiuni si trebuie luate masuri pentru a merge totul ca la carte. Acest articol este destinat celor care vor sa faca jogging pe tot parcursul anului, si iti completeaza cunostintele cu niste sfaturi folositoare pentru atunci cand alergi.

  • Cu toate ca poate unora li s-ar parea ciudat, unul dintre factorii importanti pe care trebuie sa-i avem in vedere este hidratarea. Inainte de a incepe o alergare, asigura-te ca ai consumat suficiente lichide.
  • Nu te imbraca gros. Considera ca afara este mai cald cu cel putin 10 grade. Te vei incalzii repede si exista mai multe riscuri precum: raceli, frisoane etc.
  • Imbraca-te corect! Exista 3 straturi de haine pe care trebuie sa le ai in momentul unui antrenament. PrAlergare iarnaimul strat de haine trebuie sa fie dintr-un material prietenos pielii-bumbac, polipropilena, poliester. Al doilea strat trebuie sa retina umiditatea ce trece prin primul strat – lana, poliester. Ultimul strat de haine pe care-l imbraci trebuie sa te protejeze de patrunderea frigului, dar in acelasi timp sa lase umezeala sa se evapore – Gore-Tex.
  • Daca bate vantul, antrenamentul tau trebuie sa inceapa in sens contrar vantului (datorita energiei crescute), pentru ca la sfarsit sa inchei alergarea „impins de vant”.
  • Daca este zapada ochii iti vor obosi asa ca se recomanda sa porti niste ochelari cu lentile colorate.
  • La sfarsitul antrenamentului, nu lasa deloc timp de asteptare pentru a te usca. Este foarte important sa te usuci imediat sau chiar sa faci un dus.
  • Si nu in ultimul rand, bine este sa alergi cu inca o persoana. Vei fi mult mai motivat si in cazul unor urgente ai pe cineva langa tine.

Scrie un comentariu

Adresa nu va fi publicata.

*