7 Pasi pentru atingerea obiectivelor

Vom discuta in acest articol despre cateva metode clasice de a-ti indeplini obiectivele in sala.
1. Stabileste-ti un obiectiv.SCRIE OBIECTIVUL intr-un carnetel. Nu trebuie sa fie legat neaparat de cresterea masei musculare sau pierdutul in greutare ci doar lucrul pe care vrei sa-l atingi pe plan sportiv.

Exemplu obiectiv : -24 secunde pe 200m sprint

– 7,5 % grasime corporala la 80kg greutate

 

2. Acum ca avem obiectivul stabilit si ne este clar ceea ce vrem sa obtinem putem trece la pasul 2 si anume stabileste care este TARGET-ul tau(tinta ta).

Exemplu target : – sa ajung sa am un corp foarte sanatos

– sa pot face cardio timp de 30 minute

obiective sala

3. Stablieste care este planul pe care il vei urma. Planul de asemenea trebuie sa includa obiectivul si target-ul alese mai sus. Spre exemplu daca obiectivul tau este sa pierzi 10 kg in greutate si target-ul tau este o ora de cardio in fiecare zi poti sa incepi sa-ti stabilesti obiective mai mici ce te vor apropia de obiectivul principal si sa creezi un program pentru acesta.

 

4. Incepe sa lucrezi in atingerea obiectivului!! Nu amana, nu pierde timpu, punete imediat pe treaba si incepe sa lucrezi in atingerea obiectivului, cu cat trece mai mult timp fara sa incepi parcursul etapelor cu atat iti va fi mai greu sa te motivezi sau sa recuperezi motivatia.

 

5. Tine cont de fiecare element din activitatea ta, ca este vorba de alimentatie, sau de recuperare, antrenament, documentatia necesera, fiecare aspect de care ai nevoie in atingerea obiectivului trebuie indeplinit.

 

6 pack sala

6. Fixeaza o data limita la care trebuie sa atunci obiectivul altfel nu vei avea un punct de referinta asupra efortului depus.

Exemplu : Obiectivul meu este sa pierd 10 kg, targetul sa reusesc sa fac 1 ora cardio zilnic, totul pana peste 2 luni din momentul de fata.

7. Vizualizeaza momentul reusitei, vizualiaza atingerea obiectivelor si incearca sa creezi o imagine mentala cat mai clara cu ceea ce doresti sa obtii, ca este vorba de musculatura forta sau definire musculara.

Acestia sunt cei 7 pasi ce te vor ajuta sa-ti faci visele realitate in sala de fitness sau orice alta activitate sportiva.

Scrie un comentariu

Adresa nu va fi publicata.

*