Secretele bratelor imense

Oarecum v-am indus in eroare cu acest titlu pentru ca nu exista anumite secrete ce ne vor dezvolta bratele peste noapte. Insa exista mici tehnici si idei pe care daca le veti urma rezultatele se vor imbunatatii uimitor. In urma mai multor discutii cu diversi culturisti profesionisti, am ajuns la niste concluzii importante in vederea maririi bicepsilor, despre care vom discuta in cele ce urmeaza.

Fixeaza bratele

Dorian Yates, un culturist profesionist de 6 ori Mr. Olympia, nu s-a bucurat de bratele sale imense inca de la inceput pentru ca acestea constituiau grupa sa deficitara. Cativa ani mai tarziu, el a descoperit ca prin fixarea bratelor in executie rezultatele s-au imbunatatit, astfel grupa musculara izolandu-se mult mai bine. A lasat de o parte flexile cu bara sau cu ganterele pentru biceps in favoarea flexiilor la aparat sau flexiilor concentrate la banca Scott.

Lucreaza-le de doua ori pe saptamana

Dorian-Yates-mainDaca grupele tale musculare deficitare sunt bicepsul si tricepsul, o tactica buna ar fi sa le lucrezi de doua ori pe saptamana, insa cu antrenamente total diferite. In incercarea de a-si depasi potentialul la brate, Branch Warren a descoperit ca in conditiile unui antrenament de doua ori pe saptamana pentru brate, ideal ar fi sa executi un antrenament cu greutati mari si serii normale, iar un antrenament cu superserii si serii descrescatoare, principalul obiectiv fiind pomparea la maximum. Tehnica lui a fost confirmata de multi profesionisti si se pare ca functioneaza bine.

Biceps mare, greutate mica

Ed Nunn este unul dintre culturistii cu cele mai mari brate actualmente (56 cm) si recomanda antrenamentul bicepsilor cu greutati mici. Cel mai bun exercitiu in acest sens este asa-numitul „21” cu bara EZ  care se executa astfel: 7 repetari scurte de jos pana la mijlocul cursei, 7 de la mijloc pana sus, si inca 7 repetari complete. Branch Warren spune ca face cele 21 de repetari pe serie cu o greutate de 10 kg pe fiecare capat al barei EZ. El sustine ca greutatile mari fura din stimularea bicepsului.

Cabluri

O mare parte dintre noi suntem obisnuiti cu ideea ca exercitiile la cabluri nu sunt pentru masa musculara ci mai mult pentru forma. Un concept cat se poate de gresit sustine Vince Taylor, si pare sa aiba toata dreptatea : in constructia bratelor lui s-a folosit exclusiv de cabluri.

1 Comment on Secretele bratelor imense

  1. In inima mea arde dorinta de a-L sluji pe Dumnezeu acolo unde o fac, focul din inima imi este coinfrmarea, pentru ca indiferent ce dificultati intampin, dorinta ramane pentru a sluji lui Dumnezeu.Varsta 20

Scrie un comentariu

Adresa nu va fi publicata.

*