Program de antrenament eficient

Am discutat deseori despre diverse „formule” de antrenament, insa nu am specificat niciodata in mod concret un anume program de antrenament care s-a dovedit a fi eficient in special pentru incepatori. Aveti mai jos un program de antrenament din care putem alege doua variante de lucru, acestea diferentiindu-se prin ziua de cardio, recomandat pentru cei cu un procentaj mare de grasime. Spunem doar recomandat, pentru ca nu este neaparat necesar sa dedicam neaparat o zi pentru antrenamentul cardio. Nu este obligatoriu sa facem cardio pentru scaderea masei adipoase. Asa cum am discutat in articolul „Antrenament masa musculara si cardio„, daca totusi alegem sa alergam pe banda, stepper, sau alte forme, indicat este sa le separam pentru a nu afecta cresterea masei musculare. Daca esti in primele saptamani de sala, iti recomand sa citesti si acest articol, care se refera la definirea si cresterea masei musculare, cea pentru care ai fost motivat sa te apuci de culturism.

Ziua

Grupele musculare efectuate
Luni Piept
Marti Pauza
Miercuri Spate, umeri, trapez
Joi *optional Cardio
Vineri Biceps, triceps
Sambata Picioare
Duminica Pauza

*Abdomen: se recomanda a fi lucrat dupa fiecare zi de antrenament sau intre exercitii pentru celelalte grupe musculare din acea zi.

Programul este alcatuit simplu, nefiind separate anumite parti ale unei grupe musculare asa cum folosesc profesionistii. Zilele saptamanii sunt puse fictiv, putem incepe antrenamentul cand vrem, ideea este sa respectam pauzele. De exemplu daca alegem ca prima zi de antrenament miercuri, vom decala toate celelalte zile de antrenament cu doua zile fata de tabel.

Puteti accesa grupele musculare dand click; se va deschide pentru fiecare in parte o pagina cu exercitii dedicate grupei.

1 Comment on Program de antrenament eficient

  1. Merg la sala de o luna si pana acum am facut toate grupele de muschi in fiecare zi ,merg de 4 ori pe saptamana … as vrea sa schimb modul de antrensment ,adica vreau sa ma antrenez pe grupe de muschi ,dar as vrea un program nu foarte simplu(exercitii putine) ,vreau sa fac cat se poate de multe exercitii si cat se poate de eficiente … ma poate ajuta cineva ??

Scrie un comentariu

Adresa nu va fi publicata.

*