Antrenamentul pentru triceps

In urma cu ceva timp am scris un articol despre „Cresterea garantata a bicepsului” din urma caruia am putut invata cum sa antrenam intr-un mod eficient bicepsii. Dar asa cum am scris si acolo, tricepsul ocupa aproximativ 65-70% din marimea bratului si numai 30-35% biceps. Nu vrem sa spunem neaparat ca tricepsul trebuie antrenat intr-un mod mai cu simt de raspundere, nici vorba. Ambele grupe musculare sunt la fel de importante in constitutia bratului. Din contra, studiile arata ca muschiul triceps se dezvolta mai usor decat bicepsul, deci cu mai putin efort.

In articol vom dezbate 3 metode pentru cresterea masei musculare a tricepsulor, articol recomandat chiar si incepatorilor, daca acestia dispun de minime cunostinte.

Tensiune musculara

Tensiunea musculara poate fi considerat cuvant cheie in dictionarul unui culturist adevarat, reprezentand o cheie importanta. S-a observat ca tensiunea musculara se obtine cel mai eficient din lucrul cu greutati mari, prin asta referindu-ne la adaugarea de greutate de la o perioada la alta. Exercitiile de baza cum ar fi extensiile cu haltera sau la paralele se dovedesc a fi cele mai eficiente in lucrul cu greutati mari. Chiar se recomanda executarea usor trisata daca este nevoie (de exemplu, la impinsul halterei nu o vom duce pana pe piept).

Trauma musculara

Al doilea cuvant cheie este trauma musculara, care se obtine cel mai bine din exercitii ce aduc un stres maxim pentru muschi atunci cand acesta este intins complet. Exercitiile cele mai potrivite si sigure in acest sens sunt aparatele deoarece acestea fixeaza bratele astfel incat nu vom mai fi nevoiti sa ne focalizam atentia pe echilibrare ci doar pe exercutie si franare. Exemple din acesta categorie sunt extensiile la diferitele aparate pentru triceps, flotari la aparat, impinsul din culcat la cadrul culisant (priza ingusta) si chiar extensiile din culcat cu bara Z.

Stres metabolic

Al treilea indiciu care ne va conduce spre repornirea masei musculare a tricepsilor este stresul metabolic. Acesta se obtine cel mai bine cu acele exercitii care ofera o tensiune continua in punctul in care muschiul este concentrat la maxim. In punctul de maxim sangele este blocat in muschi astfel creandu-se o pompare mult mai mare decat in alte moduri. Noi recomandam in acest sens exercitiile la scripeti. Acestea se pot executia fie cu ajutorul sfoarei, barei drepte sau a celei in forma de V.

 

Scrie un comentariu

Adresa nu va fi publicata.

*