Ce greutati trebuie sa folosesti la sala

Reporneste cresterea musculara!

Incepator sau nu, aceasta intrebare sigur ti-ai pus-o de multe ori. Si probabil ai incercat sa gasesti singur raspunsul experimentand cu diverse greutati, dar nimic sigur. In acest articol vom incerca sa deslusim misterul greutatii optime.

Primul pas in cursa de aflare a greutatii recomandate este invatarea tehnicii de lucru a exercitiilor. Pentru asta nu ai nevoie de o greutate mare, incearca sa te obisnuiesti cu metoda de lucru executand seria concentrat. Nu este nicio rusine sa faci cateva serii de „instruire” cu bara goala, da dovada de maturitate si nu te lasa influentat de carcotasii din jur! Deci, pentru a putea lucra exercitiile in parametri normali cu o greutate corespunzatoare trebuie intai sa le stapanesti. In cazul incepatorilor, chiar si o bara goala care cantareste in medie aproximativ 20 de kg ar putea fi un obstacol, iar in acest caz se recomanda folosirea ganterelor.

Daca ai trecut de „prima faza” si exercitiile cu bara goala nu te mai multumesc, incepe treptat utilizand chiar si discurile de 2.5 kg. Adauga greutate pe masura ce avansezi, altfel pot aparea dureri musculare infernale.

Despre numarul de serii si repetari recomandat am mai discutat intr-un articol anterior. Ca un scurt rezumat, s-a constatat ca optimul este de 4-5 serii a cate 8-12 repetari pe set. Exercitiile trebuie executate astfel incat ultimele repetari ale seriei sa fie destul de greoaie provocand febra musculara necesara cresterii in masa.

Tine minte tot timpul ce greutati ai folosit la ultimul antrenament, iar daca simti ca poti mai mult adauga greutate cuprinsa intre 2.5-5 kg.

Pot exista de altfel si zile in care te simti obosit si nu mai poti lucra nici macar precum antrenamentul anterior. O problema ar putea fi epuizarea, nu te-ai odihnit destul, nu te-ai alimentat corect etc. Nu renunta totusi la acele zile, incearca sa executi cu o greutate mai mica insa cu mai multe repetari. Ciudat sau nu, vei observa ca si asa se va produce febra musculara, insa sa nu devina o regula.

Scrie un comentariu

Adresa nu va fi publicata.

*