Cand efectuam exercitii pentru abdomen

Abdomen barbat

Cu totii ne dorim asa-numitul „six-pack” asa ca decidem sa lucram aceasta grupa musculara, insa dupa multe exercitii pentru abdomen nu prea se observa nimic. Este si normal, mai ales pentru barbatii trecuti de prima tinerete. Pentru acel abdomen „de invidiat” atat barbatii, cat si femeile, trebuie sa acorde o atentie deosebita insotita de o dieta pe masura, de unde si vorba „abdomenul se face in bucatarie si nu la sala”. Daca discutam in procentaje, am putea spune ca dieta are o importanta de 70% in definirea abdomenului, iar antrenamentul 30%. Pentru a fi vizibil six-pack-ul procentul de grasime din corp nu trebuie sa depaseasca 10% in cazul barbatilor si 16% pentru femei.

Privind antrenamentul, orienteaza-te spre exercitii cat mai complexe care sa te forteze la maximum, si sa fie cat mai variate. De stiut este ca muschii abdominali constituie doua parti: partea superioara si partea inferioara. La fel si exercitiile ar putea fi impartite in doua categorii: cele pentru partea superioara (ex:crunch scurt) si cele pentru partea inferioara (ex: ridicari ale picioarelor din atarnat sau la paralele). De altfel exista si exercitii care solicita ambele parti cum ar fi „abdomene cu rola” (AB Roller).

 

Momentul ideal pentru antrenamentul abdomenului

Din pacate nu exista un moment ideal valabil pentru toata lumea, asta va trebui sa stabilesti chiar tu urmarind cele ce urmeaza putin mai jos. Alege ce crezi ca se potriveste mai mult pentru tine, avand in vedere si tipul somatic.

  • Exercitii pentru abdomen la sfarsitul antrenamentului de masaAvantajul suprem pe care il are acest principiu abdomeneste ca asa nu iti neglijezi deloc antrenamentul de crestere a masei musculare. Pentru abdomen nu ai nevoie de foarte multa energie asa ca doza de energie ramasa in urma exercitiilor grele iti va fi suficienta. Este bine ca la fiecare antrenament sa faci macar cateva seturi de abdomene, daca ai si o zi in care executi ca la carte.
  • Exercitii pentru abdomen in timpul antrenamentului de masa sau cardio
    O alta metoda de executie este folosirea pauzei pe post de antrenament pentru muschii abdominali. Este poate la fel de eficieta ca si prima, insa ai grija sa nu te epuizezi prea tare nemaiputand finaliza cum ti-ai propus.
  • Exercitii pentru abdomen la inceputul antrenamentului de masa
    Modul acesta de a antrena muschii abdomenului se recomanda in special atunci cand esti hotarat sa pui multa greutate, folosindu-l astfel si pe post de incalzire. De exemplu daca ai luat hotararea sa executi genuflexiuni la capacitate maxima lucratul abdomenului pre-antrenament va fi ideal. Nu uita ca totodata cu abdomenul lucreaza si muschiul lombar.
  • O zi dedicata pentru abdomen
    De obicei ne „apuca” acest mod de antrenament odata cu venirea caldurii. Daca vrei sa iti focusezi atentia pe aceasta parte a corpului dedica o zi acesteia. Poti considera linistit ca si cum ai fi in pauza, privind din punctul de vedere al antrenamentului pentru cresterea masei musculare. Un antrenament pentru abdomen nu te va epuiza atat de tare incat sa iti strice ritmul tau.

 

Scrie un comentariu

Adresa nu va fi publicata.

*