Antrenamentul cu greutati mari

Cercetarile redefinesc ceea ce cunostem deja despre antrenament si nutritie.Adevarul din spatele “portitei anabolice”, despre cata proteina trebuie sa consumi si multe altele.

Greutati mai mari vor produce gain-uri mai mari

Si aici este ceea ce cunoastem, muschii nostri sunt extrem de adaptivi si receptivi la stimulul pe care il aplicam iar antrenamentul cu greutati unde se creaza o rezistanta asupra muschiului este cel mai puternic activator de crestere musculara pe care il avem. Dar mai mult de atat lucrurile pot deveni putin confuzante. Pe parcursul timpului multi oameni au inteles cea mai importanta este “incarcatura” pusa asupra muschiului pentru a stimula cresterea. S-a dovedit pozitiv ca o antrenamentul cu o greutate mai mare de 60% in raport cu 1RM ( RM = rep max) este absolut necesara pentru a solicita si obliga muschiul sa creasca in proportii. Alte studii au ajuns la concluzia ca pentru a maximiza efortul depus in timpul antrenamentului este necesara folosirea unei greutati de 80% chiar 90% dintr-un 1RM. Pe scurt greutati mari, mese mari, muschi mari, totul are sens?

crestere-in-masa-musculara

Un studiu s-a facut in aceasta privinta. S-a luat doua grupuri de sportivi, unii fiind nevoiti sa se antrenere cu o greutate ce ii solicita in procent de 30% iar altii intr-un procent de 90% pentru a stimula cresterea musculara(ambele grupuri au fost nevoite sa se antreneze pana la epuizare).

La finalul studiului grupul care a folosit un procent de 90% a avut cea mai mare stimulare musculara.
In schimb exista si o posibilitate de a creste musculatura folosind greutati mai putin solicitante ca si intensitate(30-40%):

1.Urmarirea si cresterea greutatii progresiv ramanand la aceeasi intensitate

2.Antrenamentele pana la epuizare musculara din cand in cand.

3.Focusarea pe conexiunea minte-muschi.

4.Folositea tehnicilor de “boost” : dropset-uri, superset-uri

5.Grija constanta fata de nutritie.

Scrie un comentariu

Adresa nu va fi publicata.

*