Concurs: eliminarea retentiei de apa

Presupunand ca ati citit intai articolul „Sarea si efectele ei in culturism”, va invitam sa urmariti sapte pasi simpli pentru a elimina retentia de apa din organism,  ca de exemplu pentru un concurs.

Pasul 1

Alege data in care vrei sa arati la maxim.

Pasul 2

Cu doua saptamani inainte de data aleasa, incepe programul. In prima zi vei renunta deja sa adaugi sare in exces la mancare. Sa speram, ca sti deja: nu ai voie sa mananci alimente procesate (alimente conservate, snackuri, nici chiar alimente congelate), care contin mult sodiu.

Pasul 3

Cu 10 zile inainte, adauga un diuretic natural la regim. Cauta produse care contin atat frunze de Strugurii-ursului, cat si extracte de radacina de papadie. Urmeaza instructiunile produsului.

Pasul 4

Inainte cu o saptamana redu sarea cat mai mult posibil. Consuma doar alimente care contin putin sodiu, evita condimentele si dressingurile, ramai in primul rand la carne slaba si legume proaspete.

Pasul 5

Cu doua zile inainte de termen redu aportul de apa cu 50%. Bea doar pe jumatate cat obisnuiai pana acum si evita fructele si legumele, care au un continut ridicat de apa, evita orice gatit in apa (ovaz,paste,orez).

Pasul 6

Bucura-te de definirea spectaculoasa, etaleaza-ti fizicul grozav si fa multe poze.

Pasul 7

Dupa ce s-a terminat ziua, inverseaza pasii. Adauga prima data apa, apoi revii treptat la nivelul normal de sare. Daca adaugi dintr-o data prea mult ai putea cauza un edem (balonare) sever. Tine cel putin o luna de pauza dupa normalizare, inainte sa incerci din nou planul acesta.

Daca vrei sa afli mai mult despre definire, citeste „Totul despre definirea musculara„.