Numarul de repetari si serii recomandate

Repetari

O întrebare pusa de majoritatea dintre oameni, se refera la numărul de serii pentru un anumit exercițiu. Vreau sa va spun ca este imposibil de determinat un astfel de numar, pentru ca fiecare persoana are un anumit corp dotat cu o masa musculara mai dezvoltata sau mai mica.  Indicat ar fi sa va formati  singur o anumita serie, pe care o veti creste de-a lungul timpului, pana când veti ajunge la o serie foarte mare.

Elementele esentiale ale antrenamentului

Scopuri : Sportivii amatori abordeaza în general antrenamentul cu greutati precum culturistii. Este recomandat ca înainte de a începe cu greutatile sa va incalziti muschii, pentru ca riscati sa ii puneti la grea încercare, aparand accidentari. Exista posibilitatea sa va rupeti muschii, dacă nu abordati regulile de încălzire pentru fiecare exerciu în parte.

În cazul în care doriti sa faceti exericitii pentru sănătate, va recomand un minim de 1-2 seturi, iar în situatia în care faceti asa pentru o dezvoltare a masei musculare, trebuie sa urmati un anumit program, ce poate fi stabilit de un antrenor sau chiar de voi insiva.

Exercitii-biceps-Flexii-cu-haltera-din-picioareOrdinea exercitiilor : Culturistii profesionisti fac seturi de la primul pana la al doilea exercițiu doar pentru o anumita grupa musculara. Folosirea unei greutati mici solicita mușchii, incalzindu-i pentru antrenamentul greu ce va urma.

Este recomandat cu cât greutatea crește, cu atât numărul repetarilor sa scada. Nu lucrați cu acele greutati mici pana când epuizati muschii pentru ca astfel nu faceți nimic. Este o diferența intre mișcările simple și cele complexe. La început trebuie încălzit muschiul, după care trebuie solicitat la maximum.

Nivelul de experienta : Cei mai avansati dintre culturisti trebuie să facă un numar cât mai mare de seturi de încălzire pentru a putea ajunge la greutatile ce le practica în mod obișnuit. Incalzirea muschilor constituie un lucru esential, contribuind la prevenirea accidentarilor.

Seturile propriu-zise : Dupa cum am spus si mai sus, seturile de încălzire sunt cele mai importante pentru ca ajuta la initierea antrenamentului dureros ce va urma. Nu este suficient doar un singur set, dar nici 5 seturi pentru o dezvoltare a masei musculare la nivel maxim.

Scrie un comentariu

Adresa nu va fi publicata.

*