Dureri aparute la sala

Dureri de incheieturi

Din cate am constatat pentru multi dintre sportivi, incheieturile sunt cele mai vulnerabile si pot deveni o problema dificila, mai ales in cazul culturistilor. La ele apar primele semne de „oboseala” si ne pot chiar opri din antrenament. 

Sindromul de tunel carpian este o stare care apar in special oamenilor care canta la pian si le amortesc mainile. Ei isi folosesc degetele pentru a face miscari repetitive, iar acest lucru ii pot afecta chiar si pe culturisti. Sindromul este cauzat din pricina nervului median localizat in zona palmei, unde incheietura este un mod frecvent folosita. Nervul este prezent prin tot corpul omului, unde se formeaza scheletul ligamentelor si a mainilor. Din cauza ridicarii greutatilor, persoanele care practica acest sport, fac miscari de extensie si pot fi afectati de acest sindrom.

Totodata daca aveti amorteli sau dureri ale mainii, in special ne referim la carcei sau furnicaturi persistente, exista posibilitatea de a suferi primele simtone al sindromului de tunel carpian. Persoanele care ridica greutati sufera de cele mai multe ori de aceste simptome, care apar in timpul unui antrenament mai indelungat.

Pentru unele persoane, acest sindrom ofera sansa de a nu mai putea lucra cu extensia a mainii.

Alte simptome care por aparea :

– nu se mai pot apuca obiectele cu usurinta

– senzatii de furnicaturi in zona mainii, a incheieturii sau a bratului

– dificultate in strangerea pumnului.

Daca suferite de aceste simptome sunt recomandate urmatoarele :

Impartiti antrenamentul astfel incat sa nu puneti mainile sau incheieturile la grea incercare; nu le suprasolicitati. De asemenea evitati miscarile brusti ale corpului, in timp ce ridicati diferite greutati. Aceste miscari pot produse efecte secundare neplacute, pana la ruperea oaselor sau a muschilor.  Daca simtiti nevoia de odihna, luati cat mai multe pauze, pentru a va relaxa, dupa care va puteti relua activitatea.

 

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. Ce greutati trebuie sa folosesti la sala | Exercitii pentru sala de forta
  2. Antrenament pentru mezomorfi | Exercitii pentru sala de forta

Scrie un comentariu

Adresa nu va fi publicata.

*