Despre steroizi. Merita?

Consum de steroizi

O problema grava despre care se vorbeste peste tot in randul practicantilor culturismului se refera la consumul exagerat de steroizi. Este un lucru obisnuit in special pentru cei care practica culturismul sau sportul in general. Multi ajung sa isi puna sanatatea in pericol din cauza administrarii unei doze foarte mari, din lacomie sau din nestiinta la urma urmei. Nu vom vorbi neaparat de moarte, ci si de bolile care pot aparea in urma steroizilor. Au fost numeroase cazuri de persoane care s-au confruntat cu  probleme grave la ficat sau cu aparitia  ginecomastiei. De unde si vorba romaneasca „nu ingrasa porcul de craciun”, multi dintre sportivii de performanta, considera ca daca nu fac antrenament cu lunile si isi administreaza steroizi peste noapte pentru a castiga concursurile.

La fel ca si tutunul, administrarea steroizilor devine o boala, o dependenta. Unele persoane spun ca il vor administra o singura Injectaredata, dupa care se vor lasa de asta. Un lucru total gresit, pentru ca odata ce ai ajuns la performante incredibile cu ajutorul lor, este foarte greu sa repeti aceasta performanta fara ei. Veti ajunge la concluzia ca puteti deveni sclavul steroizilor, ce va vor conduce. Un sportiv care se antreneaza natural, nu are nici un fel de obstacol pus in calea lui. Daca doriti sa va egalati cu performantele marilor campioni, puteti sa va administrati si o tona de steroizi, pentru ca nu veti ajunge niciodata ca ei, daca nu sunteti dotati genetic pentru a arata asa.

Majoritatea amatorilor cauta sa arate ca acei campioni, insa este un lucru total gresit. Ei trebuie sa se gandeasca in primul rand ca daca practica acest sport in mod natural, vor fi mai puternici, vor arata mai bine si ce este cel mai important este ca sanatatea va fi mentinuta la cote maxime. Niciodata nu incercati sa discutati cu persoanele care consuma steroizi, pentru ca se pot enerva fiind acuzati de asta si vor prefera sa va dea o mama de bataie, pentru a-si arata puterile.

Abuzul de steroiziNu va administrati steroizi, pentru ca va puneti in pericol sanatatea. Lucrati natural, cu ajutorul proteinelor. Veti arata mult mai natural si mai sanatos. Viata este mai importanta decat niste concursuri si laude. Acest articol este dedicat persoanelor incepatoare care vor sa se apuce de culturism. Nu va luati dupa toti asa-zisii culturisti care va incurajeaza sa va apucati de steroizi, pentru ca nu fac decat sa va puna in pericol sanatatea.

Personal cunosc diferite persoane, consumatoare de steroizi, care au avut probleme foarte grave de sanatate datorita consumului in exces de steroizi. Multi dintre acestia au ramas cu organele marite in urma injectarii steroizilor. Unul care va consuma aceasta substanta nu va mai avea niciodata abdomenul plat pentru ca automat stomacul se va mari, iremediabil.

Incurajez acest sport sa fie practicat natural folosind eventual doar suplimente alimentare care nu vor dauna niciodata. Dar acestea din urma, doar dupa ce consideram ca avem un program de nutritie ca la carte.

In concluzie, consumul de steroizi NU merita pentru nimic pentru ca ne vor distruge sanatatea, cu atat mai mult cand sunt consumati fara indrumarea unui specialist.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Mersul la sala si longevitatea | Exercitii pentru sala de forta

Scrie un comentariu

Adresa nu va fi publicata.

*