Cel mai bun exercitiu pentru spate

Tractiuni pentru spate

Pentru a intelege mai bine cum iti poti devolta muschii dorsali ar trebui sa stii cateva chestii despre acestia, si anume: localizarea lor, cum sunt atasati, ce actiuni pot efectua ei.

Scurta anatomie

 

Dupa cum se observa si in imaginea de mai jos, muschii spatelui isi au originea pe creasta osului coxal si sacral, pe vertebrele lombare si pe ultimele 6 vertebre toracale, precum si pe ultimele 3-4 coaste. Musculatura este atasata pe partea superioara a humerusului, in apropiere de articulatia umarului. Chiar in imagine se poate observa directia fibrelor, cele superioare fiind Spateperpendiculare pe trunchi, iar cele cu originea cea mai de jos sunt aproape paralele cu trunchiul. Scurta pledoarie nu este inutilia, astfel putem intelege ca principalul scop in vederea maririi masei musculare este intinderea si contractarea la maxim a dorsalilor.

Exercitiul numarul 1

Cea mai buna metoda pentru cresterea masei musculare la nivelul spatelui este alegerea unui exercitiu care produce rezistenta la un unghi de aproximativ 60 de grade pentru partea inferioara a fibrelor, si de 45 de grade pentru cele superioare, directia fiind in lateral, de sus in jos. Drept urmare, exercitiile de ramat nu sunt atat de benefice pe cat par a fi in comparatie cu tractiunile. Marele dorsal participa si la miscarile de ramat, dar intr-o masura mica, acestea fiind mult mai ineficiente. La ramat, osul superior al bratului (humerus), pe care se afla insertia dorsalilor, se misca inspre inapoi si nu spre originea dorsalilor.

Deci, cele mai bune exercitii pentru spate, in special pentru latirea acestuia, sunt tractiunile. Fie ca sunt executate pe fata, pe spate, sau chiar pentru fiecare parte separat: la cablu cu manerul.Executand multe tractiuni si avand o alimentatie corespunzatoare cu siguranta V-ul spatelui mult dorit va fi obtinut. Daca vrei sa afli exercitii noi pentru spate viziteaza pagina aceasta.

Scrie un comentariu

Adresa nu va fi publicata.

*