Cantitatea recomandata de creatina

Creatina - despre

Pentru a creste in masa musculara, nu este nevoie doar de proteina. S-a constatat ca administrarea unei doze mici si consistente de creatina, ajuta organismul in a se dezolva mult mai bine decat in mod normal.

Prima intrebare in administrarea acestui supliment, se refera la cantitatea ce trebuie luata si pe ce perioada. O alta intrebare pusa de cei care se hotarasc sa foloseasca creatina sunt efectele adverse, care pot aparea sau nu. In acest articol vom discuta despre intrebarile puse de majoritatea dintre voi, iar prin acesta aveti posibilitatea de a trage singuri concluziile.

Dupa cum am precizat si mai sus, dozele mici si consistente sunt cele mai bune si mai avantajoase pentru cresterea musculaturii, dar si a fortei. Pentru persoanele care practica culturismul, studiile au aratat ca cele mai bune rezultate apar in urma utilizarii acestui supliment prin incarcare ( aici vorbim despre administrarea a cator 20 de grame de creatina pe zi, impartite in patru doze egale a cate 5 grame, pe o perioada de aproximativ 5 zile ) prin ciclizare. S-a constatat ca nu mai este recomandat doar administrarea pe o perioada de 5 zile si se poate administra creatina „fara numar”, fara a avea efecte secundare.

Noi va recomandam administrarea a 2-3 grame de creatina inainte si chiar dupa antrenament, ajungand la un total de 4-6 grame pe zi. Pentru cei care nu au un program anume in antrenamentul de zi cu zi, se poate lua doar o singura doza de 2-3 grame, iar pentru acei culturisti mai dezvoltati, se poate lua o doza putin mai mare. In situatia in care nu va administrati nici o doza, din simplu motiv ca ati uitat sau ca ati avut o problema, nu va ingrojorati, pentru ca aceste rezerve vor ramane ridicate.

Cele mai bune rezultate vor aparea cand va hidratati foarte bine. Poate parea putin cam iesit din comun, insa pentru culturistii care iau acest supliment, se recomanda consumul de 4 litrii de apa pe zi, chiar daca se administreaza creatina sau nu.

Scrie un comentariu

Adresa nu va fi publicata.

*