Antrenament pentru mezomorfi

Tipuri somatice

In articolul „Ce tip somatic sunt?” am incercat fiecare  sa ne descoperim tipul somatic dupa anumite criterii de baza. Daca din acea schema a reiesit ca esti mezomorf atunci o sa descoperi ca esti cel mai avantajat dintre toti. Mezomorful constituie tipul somatic cel mai bun pentru acest sport pentru ca depoziteaza masa musculara destul de usor fara a creste procentul de grasime din corp. In plus el se supraantreneaza mai greu ca un ectomorf si are rezistenta crescuta la antrenamente in comparatie cu celelalte doua tipuri somatice. Aspectul sau este unul perfect pentru acest sport datorita inzestrarii genetice a umerilor lati si taliei subtire.  Mezomorfii pot ajunge cu o oarecare usurinta la rezultatele dorite beneficiind de mai multe aspecte cum ar fi: se pot antrena mai des pentru ca se recupereaza mai repede, nu sunt predispusi la accidentari musculare atat de rau, iar lista poate continua.

Dezavantajul mezomorfilor poate fi acela ca de cele mai multe ori se multumesc cu aspectul dobandit anterior destul de usor si nu se mai preocupa de antrenamente si alimentatie cum ar trebui. Curiozitatea de a afla lucruri noi despre nutritie, exercitii de antrenament, suplimente dispare si astfel la un moment dat se pot plafona ramanand la un nivel fix. Sau poate chiar mai rau renunta la acest sport in ideea ca „oricand ma apuc de tras devin la fel”.

Antrenamentexercitii_sala

Referitor la antrenament lucrurile stau foarte bine. Pentru mezomorfi vor functiona cam toate tipurile de antrenament. Cuvantul cheie pentru ei este intensitatea, care joaca un rol deosebit de important. Nu uita ca scopul principal este epuizarea totala, asa ca executa pana ce nu mai poti la fiecare serie. Sunt suficiente 10-15 repetari a cate 4 serii pe exercitiu.  Inca un lucru esential este rotirea exercitiilor pe care le faci la sala. Schimba intotdeauna tipul, altfel corpul tau se obisnuieste cu el, iar febra musculara cu siguranta nu va mai aparea. Nu trebuie  ca antrenamentele tale sa se repede de la o saptamana la alta.

Ultima intrebare pe care probabil v-ati pus-o este legata de cat de des trebuie un mezomorf sa viziteze sala. Se recomanda a merge 4 zile pe saptamana. Deci undeva intre 3-5 zile este optimul. Nu este nicio problema daca mergi doar de 3 ori pe saptamana la sala atat timp cat iti indeplinesti obiectivul pentru fiecare grupa musculara in parte.

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. Ce tip somatic sunt? | Exercitii pentru sala de forta
  2. Program de antrenament pentru mezomorfi | Exercitii pentru sala de forta

Scrie un comentariu

Adresa nu va fi publicata.

*