Antrenament pentru ectomorfi

Tipuri somatice

Am discutat intr-un articol antrerior despre tipurile somatice si am stabilit caracteristicile fiecaruia. Daca inca nu ai aflat ce tip somatic esti, vezi articolul de mai sus si incearca sa ti-l determini. Aici vom discuta despre ectomorfi, cei care pun cel mai greu masa musculara.

Inca de la inceput va trebui sa o iei treptat, fara a astepta rezultate din aer. Vei avea mai mult de munca decat un mezomorf de exemplu, dar nu uita ca ai avantajul ca pui grasime foarte greu, ce va fi un mare plus pentru aspectul tau. Dupa cum am spus si in articolul referitor la tipurile somatice, trebuie sa stii ca daca esti ectomorf te poti supraantrena facand antrenamente intense sau dese. Este suficient sa mergi la sala de 3-4 ori pe saptamana, nu mai mult. Ajungand la supraantrenament, nu vei face decat sa scazi din masa musculara, sa te simti extenuat si chiar sa ai dureri mari. Trebuie sa pui foarte mare pret pe recuperare, odihneste-te ca la carte si mananca cat poti de mult.

Antrenamentul unui ectomorf nu trebuie sa dureze mai mult de o ora, ceea ce inseamna ca vei executa aceleasi exercitii pe care ti le-ai propus la o intensitate crescuta, de unde rezulta si o eficienta mai mare. Daca esti incepator trebuie sa stii ca este necesar sa lucrezi dupa un anumit program de antrenament. Referitor la exercitiile pe care le vei face la sala, schimba-le foarte des! Corpul nu trebuie sa se obisnuiasca cu anumite exercitii pentru ca astfel nu va mai aparea nici febra musculara, adica obiectivul nostru principal.

EctomorfAntrenamentul la sala

Pentru tine exercitiile de baza cum ar fi: impins la piept, impins la umeri, tractiuni, genuflexiuni, indreptari sunt cele mai importante. La inceput nici nu ar trebui sa te gandesti la exercitii de izolare, ai nevoie de masa musculara cat mai multa.

Alegand o greutate nici prea usoara, nici prea grea, executa cate 8-10 repetari a cate 3-4 serii. La ultima serie ar fi indicat sa pui ceva mai putine kilograme pentru a face in jur de 14-16 repetari, „omorand” muschiul.

Referitor la antrenamentul cardio, chiar daca esti slab nu inseamna ca nu trebuie sa il ai in program. Nu uita ca facand cardio ti se normalizeaza tensiunea si ti se regleaza functionarea sistemului cardiovascular.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Ce tip somatic sunt? | Exercitii pentru sala de forta

Scrie un comentariu

Adresa nu va fi publicata.

*