TricepstricepsPartea opusa a bicepsului este muschiul triceps. Deci pentru „brate de fier” avem nevoie in principal  de triceps: el reprezinta 70% din circumferinta bratului.

Este tot o grupa mica de muschi, deci cel mai eficient este sa execitati un numar mic de repetari, cu greutate relativ mare. Cum am spus si la biceps, 10 repetari sunt suficiente per serie.

Tricepsul este antrenat  si atunci cand lucrezi pieptul sau umerii, astfel ca il soliciti indirect in majoritatea antrenamentelor.

Aveti mai jos lista cu cele mai utile exercitii pentru cresterea tricepsilor, in format video.

1. Ridicari de haltera – din orizontal – cu priza ingusta

Acest exercitiu este similar cu cel pentru piept, insa priza luata este ingusta. Drept urmare nu va lucra decat „santul” pectoralilor, deltoidul anterior si bineinteles tricepsul. Priza optima este cand distanta dintre maini este de 15-20 cm. Atunci cand este luata distanta mai mica, lucreaza mai mult tricepsul in defavoarea celorlaltor.

2. Extensii cu haltera – din orizontal

Priza aplicata trebuie sa fie ingusta.

3. Extensii la scripete (Helcometru)

Acest exercitiu solicita tot tricepsul si este foarte bun pentru izolare. Distanta intre maini trebuie sa fie de aproximativ 10-15 cm.

4. Extensii cu gantera – un singur brat

Se poate executa din sezut sau din picioare. Mentine contractia in punctul inferior (cand gantera este perpendiculara pe sol).

5. Extensii cu bara curbata

Poate fi de asemeni executat si cu doua gantere.