PieptExercitii-pieptUn piept bine construit este piatra de temelie a fizicului unui culturist, iar exercitiile pentru piept prezentate aici vor face asta. Concentreaza-te pe o miscare corecta si intensa, cu atat mai mult cand lucrezi aceasta grupa. Muschii pectorali constituie o grupa neutilizata in viata de zi cu zi, astfel, poate fi considerata grupa cea mai usoara de antrenat.

 

1. Primul exercitiu important este cel pe care probabil toti il cunoastem: impins haltera de pe banca – orizonal


Atentie! Priza trebuie sa fie luata cat mai larga – de doua ori mai lata decat latimea umerilor- exact ca in clip.
Este solicitata in special partea inferioara a pieptului. Pentru o executare corecta nu uita sa mentii echilibrul barii, si sa respiri corect.

2. Impins haltera de pe banca – inclinat


La fel ca si la exercitiul anterior, priza trebuie luata larga. Cu ajutorul acestui exercitiu, lucram partea de sus a pectoralilor. Banca trebuie sa fie inclinata la aproximativ 25-30 de grade in comparatie cu podeaua.

Traiectoria halterei in timpul executiei va fi perpendiculara pe planul solului.

 

3. Impins haltera de pe banca – declinat


Principiul de executie este exact ca si la exercitiul numarul 2, numai ca de data asta lucreaza partea inferioara si exterioara a pieptului.

4. Impins gantere de pe banca – orizontal


Execitiul se va executa ca si primul, numai ca acum in loc de haltera vom avea doua gantere. Ganterele vor cobora sub nivelul pieptului, drept urmare se va dezvolta si mobilitatea.

La fel se pot executa exercitii si din inclinat / declinat cu gantere. Pentru inclinat urmati sfaturile de la 2, iar pentru declinat respectiv 3.


5. Flotari la paralele

Corpul trebuie sa fie inclinat in fata.